taktycznywojtek Posted November 14, 2022 #1 Posted November 14, 2022 Ostatnio zainteresowała mnie kryptowaluta BNB(binance coin), przy ostatnim spadku wszystkich kryptowalut mocno leciała w dół, przy wzrostach, też zdaje sie delikatnie szybciej rosnąć od tych "większych coinów", czy ktoś jeszcze interesuje się tym krypto?
miszel Posted November 14, 2022 #2 Posted November 14, 2022 Przy takiej walucie warto się zastanowić 3 razy czy wchodzić w to sensowna flota ze względu na to co się wydarzyło z giełda FTX. Pozdrawiam
Moderator mistaker Posted November 15, 2022 Moderator #4 Posted November 15, 2022 On 11/14/2022 at 12:19 PM, taktycznywojtek said: Ostatnio zainteresowała mnie kryptowaluta BNB(binance coin), przy ostatnim spadku wszystkich kryptowalut mocno leciała w dół, przy wzrostach, też zdaje sie delikatnie szybciej rosnąć od tych "większych coinów", czy ktoś jeszcze interesuje się tym krypto? BNB, hymmm Temat rzeka, mam 1000 zarzutów do niej i do CZ. Ostatnie akcje pokazują, że nie mają znaczenia fundamenty kryptowaluty. Doskonałym przykładem jest FTX, który pomimo ogłoszenia upadłości dalej posiada jakąś cenę - WTF. Idąc za ciosem, czy możemy być pewni, że CZ (władca coina) nie zrobi czegoś dziwnego? Absolutnie nie. Rynek jest dość skomplikowany. Nie myślę tylko o krypto. Jest pewna zasada na rynku, która mówi, że na każde pytanie odpowiedź brzmi "TAK". Czy Bitcoin może kosztować 1 000 000 $ za tydzień? - TAK MOŻE. Czy Bitcoin może kosztować 10 $ za tydzień? - TAK MOŻE. Czy BNB może kosztować 0,000000001 $ za tydzień? - TAK MOŻE. itd, itd .... Jest jeszcze jedno powiedzenie. "Jeżeli nie martwisz się, to zacznij się martwić. Jeżeli martwisz się dzisiaj, to nie martw się. " Oczywiście nie bierzemy tego w dosłownym znaczeniu, ale ma to bardzo głęboki sens.
taktycznywojtek Posted November 15, 2022 Author #5 Posted November 15, 2022 Ja powiem szczerze, że mam to wszystko z tyłu głowy ale raczej nie myśle tu o holdingu, tylko o pilnowaniu i małych skokach ruchach, bo przy tej walucie idzie dziennie nawet i z 10% zrobić
Moderator mistaker Posted November 15, 2022 Moderator #6 Posted November 15, 2022 Just now, taktycznywojtek said: Ja powiem szczerze, że mam to wszystko z tyłu głowy ale raczej nie myśle tu o holdingu, tylko o pilnowaniu i małych skokach ruchach, bo przy tej walucie idzie dziennie nawet i z 10% zrobić Na rynku zawsze jest jakaś okazja. Nigdy krótkoterminowa inwestycja nie jest trwała. Zacytuje klasyka: "Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. To odwaga żeby trwać i kontynuować się liczy" Churchill (w wolnym tłumaczeniu).
miszel Posted November 15, 2022 #7 Posted November 15, 2022 8 hours ago, taktycznywojtek said: ale co ty porownujesz xd Myślałem że i waluta FTX osiągnęła niezły spadek przez upadłość giełdy, ale skoro mistaker napisał że tak nie jest to może i mam złe myślenie, że bnb spadłoby po upadku binanca po prostu
Featured Comment
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.