taktycznywojtek Posted November 14, 2022 Share #1 Posted November 14, 2022 Ostatnio zainteresowała mnie kryptowaluta BNB(binance coin), przy ostatnim spadku wszystkich kryptowalut mocno leciała w dół, przy wzrostach, też zdaje sie delikatnie szybciej rosnąć od tych "większych coinów", czy ktoś jeszcze interesuje się tym krypto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszel Posted November 14, 2022 Share #2 Posted November 14, 2022 Przy takiej walucie warto się zastanowić 3 razy czy wchodzić w to sensowna flota ze względu na to co się wydarzyło z giełda FTX. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
taktycznywojtek Posted November 15, 2022 Author Share #3 Posted November 15, 2022 ale co ty porownujesz xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator mistaker Posted November 15, 2022 Moderator Share #4 Posted November 15, 2022 On 11/14/2022 at 12:19 PM, taktycznywojtek said: Ostatnio zainteresowała mnie kryptowaluta BNB(binance coin), przy ostatnim spadku wszystkich kryptowalut mocno leciała w dół, przy wzrostach, też zdaje sie delikatnie szybciej rosnąć od tych "większych coinów", czy ktoś jeszcze interesuje się tym krypto? BNB, hymmm Temat rzeka, mam 1000 zarzutów do niej i do CZ. Ostatnie akcje pokazują, że nie mają znaczenia fundamenty kryptowaluty. Doskonałym przykładem jest FTX, który pomimo ogłoszenia upadłości dalej posiada jakąś cenę - WTF. Idąc za ciosem, czy możemy być pewni, że CZ (władca coina) nie zrobi czegoś dziwnego? Absolutnie nie. Rynek jest dość skomplikowany. Nie myślę tylko o krypto. Jest pewna zasada na rynku, która mówi, że na każde pytanie odpowiedź brzmi "TAK". Czy Bitcoin może kosztować 1 000 000 $ za tydzień? - TAK MOŻE. Czy Bitcoin może kosztować 10 $ za tydzień? - TAK MOŻE. Czy BNB może kosztować 0,000000001 $ za tydzień? - TAK MOŻE. itd, itd .... Jest jeszcze jedno powiedzenie. "Jeżeli nie martwisz się, to zacznij się martwić. Jeżeli martwisz się dzisiaj, to nie martw się. " Oczywiście nie bierzemy tego w dosłownym znaczeniu, ale ma to bardzo głęboki sens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taktycznywojtek Posted November 15, 2022 Author Share #5 Posted November 15, 2022 Ja powiem szczerze, że mam to wszystko z tyłu głowy ale raczej nie myśle tu o holdingu, tylko o pilnowaniu i małych skokach ruchach, bo przy tej walucie idzie dziennie nawet i z 10% zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator mistaker Posted November 15, 2022 Moderator Share #6 Posted November 15, 2022 Just now, taktycznywojtek said: Ja powiem szczerze, że mam to wszystko z tyłu głowy ale raczej nie myśle tu o holdingu, tylko o pilnowaniu i małych skokach ruchach, bo przy tej walucie idzie dziennie nawet i z 10% zrobić Na rynku zawsze jest jakaś okazja. Nigdy krótkoterminowa inwestycja nie jest trwała. Zacytuje klasyka: "Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. To odwaga żeby trwać i kontynuować się liczy" Churchill (w wolnym tłumaczeniu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszel Posted November 15, 2022 Share #7 Posted November 15, 2022 8 hours ago, taktycznywojtek said: ale co ty porownujesz xd Myślałem że i waluta FTX osiągnęła niezły spadek przez upadłość giełdy, ale skoro mistaker napisał że tak nie jest to może i mam złe myślenie, że bnb spadłoby po upadku binanca po prostu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Featured Comment
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.